
سموم کشاورزی
نوامبر 17, 2020
مورچه هارا بشناسید
دسامبر 31, 2020روغن ولک، خوب یا بد؟
روغن ولک چیست؟
روغن های امولسیون شونده (روغن ولک) در حقیقت موادی از گروه هیدروکربن های آلیفاتیک هستند که از روغن پارافین با مشتقات نفتی ساخته می شوند.
این روغن بصورت استاندارد حاوی ۸۰ درصد پارافین و ۱۸ درصد آب و ۲ درصد امولسیفایر می باشد. بوی پارافین تقریبا شبیه پارافین جامد (شمع) است. برخی سازندگان متاسفانه برای سودجویی بیشتر از گازوئیل جوشانده با اسیدسولفوریک اشباع شده بهعنوان پارافین استفاده میکنند . بوی گازوئیل این روغن ها ناشی از این است. برخی سازندگان از موادی بوگیر (اسانس های خاص) استفاده میکنند که این بو متصاعد نشود!
بنابراین به کشاورزان و باغداران عزیز توصیه اکید میشود هیچگاه ارزانی را برای انتخاب روغن، ملاک و معیار تصمیمگیری قرار ندهند و در انتخاب روغن ولک با کیفیت نهایت دقت را داشته باشند. مصرفکنندگان روغنهایی که به خوبی تصفیه نشدهاند، استفاده نکنند زیرا مواد بیکیفیت باعث سوختگی گیاه و خسارت به محصولات میگردد.
تاثیر روغن بی کیفیت:
روغن های پایه گازوئیلی علاوه بر اینکه بر عامل هدف، بیتاثیرند در چندین سال موجب پیری سریع و خشک شدن درختان میشوند!
بعد از رقیق نمودن و پاشش روغن ولک به درختان، در صورت دارا بودن پارافین استاندارد، بایستی روی تنه درختان مثل روغن جلا درخشنده شده و این حالت چندین روز پایداری داشته باشد. این باغات از چندین کیلومتر بهخوبی قابل تشخیص هستند!
اگر بعد از پاشش نتوانید بین درختان سمپاشی شده با سمپاشی نشده فرقی قائل شوید روغن ولک بیکیفیت میباشد.
این روغن قابلیت اختلاط با بسیاری از آفتکشها را دارد ولی با قارچکش کاپتان، سموم گوگردی مثل سولفور، آبامکتین، نبایستی اختلاط شود.
درصورت نیاز به اختلاط با سموم حشرهکش نفوذی مثل دورسبان، اتیون، و تخم کنهکش آپولو توصیه میشود.