
سموم خانگی(تمیز کننده های سمی)
نوامبر 8, 2020
روغن ولک، خوب یا بد؟
نوامبر 26, 2020در این مقاله با سموم کشاورزی وکاربرد آن آشنا میشویم
طبق تحقیقات بیشتر از 60000هزار ماده شیمایی وجود دارد که انسانها روزانه از آن استفاده میکنند.ما دائما در حال تنفس این مواد هستیم.یا ممکن است باخوردن ماهی مسموم شده با پساب های کارخانجات وارد بدن شوند. با رونق تکنولوژی , روزانه آلودگی وحشتناکی وارد محیط زیست میشوند
در نگاه کلی سموم کشاوررزی دارای شاخه های مختلفی اعم از:
- سموم داخلی :که اندام های داخلی موجودات موذی را تخریب میکند و باعث دفع آن ها میشود
- سموم تماسی:این نوع سموم از طریق پوست ,جذب حشره میشوند و ان هارا میکشند.
- سموم گازی:با ماهیت گازی خود, میتوانندحشره را متأثر کرده و ان را از بین ببرند.
- سموم دفع جوندگان:انبدرید آرسنو سولفات تالیم فسفید روی از دسته سموم جوندگان که در دوز های بالا برای انسان نیز کشنده اند
سموم کشاوررزی
سموم کشاورزی به هرگونه موادی که برای دفع یا کاهش آفات استفاده شود گفته میشود.
ما این سموم را برای جلوگیری از بیماری های انسانی یا گیاهی به کارمیبریم.
اگرچه مصرف سموم کشاورزی باعث سالم تر شدن محصول میشود.اما در گروی آن بسیاری از زندگی ها موجودات از جمله زندگی خودمان به خطر می افتد
استفاده از سموم و آفت کش ها مشکلاتی از قبیل مقاوم شدن آفات به سموم, آلوده شدن محیط زیست و از بین بردن موجوداتی که دشمن آفات هستند را به همراه دارد.
انسان ها زمان بسیاری را صرف کنترل آفات و هرجیزی که محصولات ان هارا به خطر میاندازد کرده است.این امر مسبب این شده که سموم خطرناک جزو عاملین مهم در حفاظت از گیاهان باشد .به دلیل استفاده ی ناصحیح ,تاثیرات آن چند برار شده است.
سموم موجب بهم ریختن تعادل طبیعی گیاه , وهمچنین زیان های جبران ناپذیر برای خود انسان میشود.لذا توصیه این مقاله به شما اینست که حتما قبل از استفاده از سموم کلیه نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کرده وطبق دستورالعمل های توصیه شده مصرف نمایید.
آفت کش ها به سه دسته اصلی قارچ , علف و حشره کش ها طبقه بندی میشودند.ماهیت این ترکیبات میتواند به صورت گاز ,مایع و جامد باشد که به فرم های مختلفی مانند ژل , قرص , پودر و مایع به دست کشاورزان برساند.
انواع سموم کشاورزی
آفت کش ها به سه دسته اصلی قارچ , علف و حشره کش ها طبقه بندی میشوند.که تقریبا 90درصد سموم کشاورزی رادر برمیگیرد.
مابقی(10درصد)آن را سموم مربوط به باکتری ها و سموم جوندگان اشغال میکند.ماهیت این ترکیبات میتواند به صورت گاز ,مایع و جامد باشد که به فرم های مختلفی مانند ژل , قرص , پودر و مایع به دست کشاورزان میرسد.
قارچ کش ها
قارچ کش ها زیر شاخه های زیادی دارند ودر صنایع مختلفی مانند:کشاورزی پزشکی و برای جلوگیری از پوسیدگی صنایع جوبی کاربرد دارد.
از آنجا که قارچ ها باعث پایین اوردن کیفیت محصولات و همچنین خسارات شدید در کشاورزی میشود باعث شده جزو دسته سموم پر استفاده قرار گیرد.قارچ کش ها به دو دسته ی کلی معدنی وآلی تقسیم میشوند.طبقه بندی قارچ کش ها براساس میزان تحرک در گیاه-طیف فعالیت-نحوه اثر-گروه های شیمیایی انجام میشود.
قارچ کش های آلی:
- متشکل از ترکیبات آلی مانند قلع ,تری آزول ها , کاربامت ها , پریدین ها , جیوه و فنلها میباشند.
قارچ کش های معدنی:
- گوگرد و ترکیبات آن , ترکیبات معدنی جیوه ,ترکیبات فلزی مانند روی , کروم , نیکل وکادمیم اجزا سازنده آن است.
علف کش ها
این نوع سموم برای از بین بردن علف های هرز به کار برده میشوند که به دونوع انتخابی و عمومی تقسیم میشوند.
اگر بخواهیم علف هرز مورد نظر را حذف کنیم از نوع انتخابی و اگر کل آن هارا میخواهیم از بین ببریم از علف کش های عمومی استفاده میکنیم.
هالوكسي فوپ ـ آرـ متيل,نیکوسولفورون,مکوپروپ پی,تری بوزین,گلايفوسيت,كلودينافوپ پروپارژيل,ستوكسيديم,فنوكساپروپ پي اتيل,
سولفوسولفورون و تبوتيورون در دسته علف کش ها قرار میگیرند.
حشره کش ها
حشره کش به دسته از سمومی که به شکل جامد مایع گاز وجود دارند ودر دفع حشرات کاربرد دارند اطلاق میشود.
ترکیبات آلی کلر,کنترلکننده رشد حشره,ارگانوفسفاتها,carbamateها,phrethroidها,نئونیکوتینویدها,مشتقهای گیاهی و زیستی بخشی از دسته های گوناگون حشره کش ها میباشد.